لیست اختراعات ستار باقري ديزجي
در يك تحقيق كه اخيرا در دانشگاه تبريز بر روي مرغان تخمگذار خوراكي صورت گرفت ، باستفاده از سطوح مختلف اسيد فوليك(0، 5، 10و15 ميلي گرم در كيلوگرم جيره) و عنصر روي در سه سطح (100، 130و 160 ميكروگرم در كيلوگرم جيره) و تغذيه اين نوع از جيره هاي غني شده، ميزان 5-متيل تترا هيدرو فولات درزرده تخم مرغ به مقدار خيلي بالايي افزايش يافت. آزمايشات مربوط به ارزيابي فولات در تخم مرغ با همكاري و مشاوره دانشگاه علوم پزشكي تبريز و آزمايشگاه جهاددانشگاهي استان آذربايجان غربي انجام شد. اندازه گيري فولات با استفاده از دستگاه HPLC و استاندرد 5-متيل تتراهيدروفولات بر اساس آخرين تكنولوژي ارزيابي مواد غذايي در آزمايشگاه جهاددانشگاهي انجام شد. در اين تحقيق مشخص شد كه زرده تخم مرغهاي غني نشده، داراي مقدار پايين 5-متيل تترا هيدرو فولات مي باشند كه اهميت توجه به مقدار ويتامينهاي مواد غذايي توليد داخل را بيش از پيش بالا مي برد چرا كه اين مقدار در گزارشهاي جهاني بسيار بالاتر از اين رقم و در حدود 17 تا20 ميكرو گرم درهر تخم مرغ مي باشداين در حاليست كه در تخم مرغهاي داخل در بهترين شرايط 2.3 ميكروگرم در هر زرده تخم مرغ در اين تحقيق ارزيابي شد. با اينحال در تخم مرغهاي غني شده ميزان 5-متيل تترا هيدرو فولات بالاتر از گزارشهاي جهاني بوده( در مقابل 41ميكروگرم تحقيق House و 47 مكروگرم Tactacan).
موارد یافت شده: 1